Pretraži Veličina teksta:A+|A- Webmail

Športski savez invalida grada Splita

Športski savez invalida grada Splita
Odeska 6, 21000 Split

Sjedeća odbojka

24. rujna 2017. Sjedeća odbojka

11. MEDITERAN 2017 pripao IOK Zagreb

Odbojkaški klub invalida Split organizirao je u Solinu 11. međunarodni turnir sjedeće odbojke u sklopu trodnevnih priprema hrvatske ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci koja će nastupiti od 04-12 studenog 2017. na europskom prvenstvu u Poreču.

Prvo mjesto osvojio je višestruki prvak Hrvatske ekipa IOK Zagreb koji su pobijedili OKI Zadar u finalu.

Treće mjesto pripalo je našim prijateljima iz BiH OKI Breza, koji su u utakmici za broncu pobijedili domaćina Oki Split.

Najboljom igračicom proglašena je Maja Drobnjaković iz hrvatske ženske reprezentacije, a najbolji igrač je Dejan Filipović iz IOK Zagreb.

Trofej Fair play pripao je ekipi KSO KNIN 95.

Prije turnira svi sudionici nazočili su polaganju vijenaca na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Solinu na Gospinu otoku. Prigodnim riječima u ime grada domaćina obratio se gradonačelnik Dalibor Ninčević i predsjednik organizacijskog odbora turnira, tajnik Dragan Maretić.

Solinske mažoretkinje, kao i uvijek, uveličale su naš turnir, koji je imao i humanitarni karakter, jer su djelatnici Centra Juraj Bonači izlagali i prodavali svoje proizvode koje izrađuju štićenici Centra.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, a turnir je otvorio državni tajnik Ivan Vukić.

Sve sudionike i uzvanike pozdravili su predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke dr.Ivana Pavić i predsjednik OKI Split Ivan Udovičić.

Splitsko dalmatinski župan Blaženko Boban došao je na teren pozdraviti igračice i igrače sjedeće odbojke.

Turnir su posjetili i načelnik PU splitsko dalmatinske Slobodan Marendić, vijećnik grada Splita Božo Zadro, Dražimir Jukić iz Zbora udruga gardijskih brigada, Miljenko Modrić Miki u ime veterana četvrte gardijske brigade, dogradonačelnik grada Solina Tihomir Bečko, Zoran Šunjerga predsjednik HVIDR-e Solin, Andrija Sanader predsjednik UHDDR Solin, Dinko Milić dopredsjednik UHDDR Split, prof. Hrvoje Kujundžić iz Športskog saveza invalida grada Splita i brojni drugi...

Pehare, medalje i priznanja dijelili su predsjednica HSSO dr Ivana Pavić, predsjednik OKI split, Ivan Udovičić, dr. Krešimir Čaljkušić, prof. Andrija Čaljkušić, Mijo Bakić iz Paraolimpijskog odbora, Marko Pavičić izbornik ženske reprezentacije Hrvatske u sjedećoj odbojci, kao i Goran Leko izbornik muške reprezentacije, Damir Banić dopredsjednik HSSO, Nikola Bosančić, pomoćni trener kluba, Vladimir Miščančuk glavni tajnik HSSO i Andreja Giba kapetanica ženske reprezentacije.

Najmlađa volonterka Lena dobila je i prigodni poklon.

Volontirali su i Petar Batarelo, Mario Ivanda, Ilija Ivčević, Siniša Bosančić i drugi, a da sve tehnički dobro prođe najzaslužniji je Neno Zorica.

Za razglas i pomoć u organizaciji uvijek nazočni Miro Dugeč.

Zahvalnicu pored ostalih pokrovitelja i sponzora dobila je ekipa iz TV Jadran Sandra Barčot i Zoran Vrbatović, koji nas sve ove godine prate.

Oki Split, pored izbornika ženske reprezentacije Marka Pavičića i pomoćnika izbornika Dragana Maretića, ima još i dvije reprezentativke Romana Bulj i Sanja Soldo, a i prva kapetanica ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci bila je iz našeg kluba Ivana Kamenjarin.

Sudili su suci iz splitske udruge odbojkaških sudaca.

U prosincu Oki Split će nastupiti tri dana na 11. kupu Hrvatske u Poreču.

 

Poredak turnira: 1. IOK Zagreb, 2. OKI Zadar, 3. OKI Breza BiH, 4. OKI Split, 5. KSO Vukovar, 6. OKI Marsonia, 7. KSO Knin 95, 8. Ženska reprezentacija

Galerija

  • 11. MEDITERAN 2017 pripao IOK Zagreb
  • 11. MEDITERAN 2017 pripao IOK Zagreb
  • 11. MEDITERAN 2017 pripao IOK Zagreb
  • 11. MEDITERAN 2017 pripao IOK Zagreb