Pretraži Veličina teksta:A+|A- Webmail

Športski savez invalida grada Splita

Športski savez invalida grada Splita
Odeska 6, 21000 Split

Savez

21. siječnja 2016. Savez

Allianzova komunikacijska radionica „U susret Riju“ održana u Splitu

Kako učinkovito komunicirati s medijima i sponzorima, kao i putem društvenih mreža moglo se čuti ovog vikenda u splitskom Športskom centru Gripe, gdje je Allianz u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom organizirao jednodnevnu edukacijsku radionicu „Ususret Riju“, namijenjenu hrvatskim paraolimpijcima, sportskim udrugama osoba s invaliditetom i ostalim dionicima u paraolimpizmu.

Do Paraolimpijskih igara u Riju dijeli nas još 219 dana, a kao i svake paraolimpijske godine i ove se očekuje povećan interes medija i sponzora za sport osoba s invaliditetom. Potaknut time Allianz je u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom (HPO) odlučio organizirati jednodnevne edukacije na temu učinkovite komunikacije s javnošću i sponzorima u četiri hrvatska grada – Osijeku, Splitu, Rijeci i Zagrebu.

Putem radionice koja obuhvaća praktična predavanja o medijskom nastupu i nastupu na društvenim mrežama, te odgovara na pitanje kako privući sponzore, predavači su sportašima i predstavnicima udruga ukazali na mogućnosti za poticanje komunikacije te pronalaženje financijskih sredstava za širenje i održivost predparaolimpijskih aktivnosti.

„Prisustvovala sam seminaru Odnosi s javnošću u Splitu i otišla bogatija za nove informacije i iskustva. Smatram da je cjelodnevno druženje vrlo dobro osmišljeno te da je svakom sportašu, kao i drugim javnim osobama, korisno prisustvovati ovakvim radionicama i predavanjima na temu komunikacije i promocije. Dobila sam dosta novih informacija, ali i naučila kako što bolje iskoristiti dosadašnje znanje. Kao posebno korisno istaknula bih predavanje u kojem smo naučili razliku između donacija i sponzorstava te bih pohvalila radionicu na temu sastavljanja ponude za sponzora. Također, na uvid smo dobili neke nove alate za upotrebu na Facebooku i drugim društvenim mrežama. Sve u svemu, preporučila bih i ostalima, ako budu imali priliku, da se uključe i tako unaprijede svoje komunikacijske vještine.” izjavila je paraolimpijka Anđela Mužinić.

Vanja Bzik iz Allianzovog Market menadžmenta, sudionicima je dala uvid u komunikaciju putem društvenih mreža: „Igre u Riju velika su prilika da naši sportaši pojačaju svoje komunikacijske aktivnosti i upoznaju Hrvatsku s inspirativnim svijetom paraolimpizma. Riječ je o vrhunskim sportašima koji usprkos svojim sportskim uspjesima još ne uživaju dovoljnu pažnju javnosti. Zahvaljujući digitalizaciji i pojavnosti društvenih mreža danas svatko uz neka osnovna znanja može kreirati svoj brend i samome sebi biti PR-ovac. Vođeni time, osječke smo sportaše upoznali s osnovama komuniciranja s medijima i sponzorima te putem društvenih mreža.“

Predavanja su, uz Vanju Bzik, održale Ivana Bilić, komunikacijska stručnjakinja i Dijana Vetturelli, stručnjakinja za razvoj strategija sponzorstva. Osim u Splitu, edukacijske radionice „Ususret Riju“ održale su se u Rijeci i Osijeku, dok se posljednja u nizu očekuje u Zagrebu.


Vođen motom „Share the knowledge“ (Podijeliti znanje) Allianz od 2011. godine, kao partner hrvatskih paraolimpijaca, osmišljava aktivnosti poput Paraolimpijskog školskog dana, Trenera velikog srca i Paraolimpijskih medijskih radionica, kako bi širio toleranciju i postavio temelje za ravnopravan odnos sportaša sa i bez invaliditeta. Današnja je radionica logičan nastavak postojećih aktivnosti.

Izvor: https://www.allianz.hr/privatni-korisnici/press/objave-za-medije/allianzova-komunikacijska-radionica-ususret-riju-u-splitu/

Galerija

  • Allianzova komunikacijska radionica „U susret Riju“ održana u Splitu
  • Allianzova komunikacijska radionica „U susret Riju“ održana u Splitu
  • Allianzova komunikacijska radionica „U susret Riju“ održana u Splitu
  • Allianzova komunikacijska radionica „U susret Riju“ održana u Splitu