Pretraži Veličina teksta:A+|A- Webmail

Športski savez invalida grada Splita

Športski savez invalida grada Splita
Odeska 6, 21000 Split

Plivanje

24. siječnja 2016. Plivanje

U Splitu održano otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom na splitskom Poljudu bilo je izuzetno uspješno za hrvatske reprezentativce, ostvarene su dvije paraolimpijske norme, te norme za nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati u portugalskom Funchalu od 30. travnja do 7. svibnja.

Prvog dana prvenstva tandem hrvatskih reprezentativaca Kristijan Vincetić i Dino Sinovčić isplivali su još jednom norme za nastup u Rio de Janeiru, Vincetić u disciplini 100 metara leptir, dok je Sinovčić potvrdio u disciplini 100 metara leđno.

- Normu ima i Ante Rađa iz splitskog Cipla, za sada imamo trojicu sportaša s ostvarenim rezultatima za nastup u Rio de Janeiru. Sada nastaje drugi problem, oko kvota. Hrvatska ima za sada dva mjesta, a trojicu sportaša koja bi mogla nastupati u Riju. Nadam se, iako su male šanse da ćemo dobiti još jednom mjesto.

Imali smo sličnu situaciju za London, tri mjesta, a pet sportaša, Dino Sinovčić je tada bio prvi “ispod crte”. Iskreno se nadam toj normi da naši sportaši budu nagrađeni za ovaj nastup – ispričao nam je izbornik plivačke reprezentacije Slobodan Glavčić. 

Od važnijih rezultata valja istaknuti rezultat Crnogorca Ilije Tadića koji je u disciplini 50 metara slobodno isplivao šesto europsko vrijeme, odnosno deveto vrijeme u svijetu. 

Norme za nastup u Portugalu, uz Vincetića i Sinovčića, ostvarili su hrvatski reprezentativci s invaliditetom Ante Rađa, Antun Brzak, Tomi Brajša, Kristijan Mamić, Nataša Sobočan i Ana Majsec.

- Gledajući ovo natjecanje mogu biti jako zadovoljan rezultatima naših,napredak se vidi. Ovdje na Poljudu su bila i dva tima klasifikatora, bit će sigurno iznenađenja vezanih za rezultate u Riju. Meni su osobno na ovom prvenstvu nepoznanica bili Kinezi koji su otplivali odlično – kaže Glavčić i dodaje:

- Neće biti posebnih priprema za nastup u Portugalu, nastavit će se raditi u klubovima i nadam se novim dobrim vijestima. Iako mi je žao napomenuti da se i kod nas vidi sve više kako vrhunski sport i školovanje teško mogu “ukorak” jedno s drugim. Morat će se nešto napraviti kako bi se izlazilo u susret vrhunskim sportašima koji imaju veliku želju i obrazovati se. Nadam se promjenama na tom planu.

Natjecanje na Poljudu je još jednom potvrdilo da Split može odgovoriti svim zahtjevima za organizaciju i Europskog prvenstva, bilo bi to lijepo priznanje organizatorima koji su se i ovaj put iskazali, od klubova Cipla i Mornara, uz logističku potporu Hrvatskom paraolimpijskom odboru, Hrvatskom plivačkom savezu osoba s invaliditetom i Športskom savezu invalida Splita, a treba istaknuti i doprinos studenata sa splitske Kineziologije koji su volontirali na ovom natjecanju.

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/clanak/id/299936/u-splitu-odrzano-otvoreno-prvenstvo-hrvatske-u-plivanju-za-osobe-s-invaliditetom

Galerija

  • U Splitu održano otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom
  • U Splitu održano otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom
  • U Splitu održano otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom