Pretraži Veličina teksta:A+|A- Webmail

Športski savez invalida grada Splita

Športski savez invalida grada Splita
Odeska 6, 21000 Split

Vijesti

30. srpnja 2019. Sport slijepih i slabovidnih

Lucija Brešković brončana na IBSA Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne

Na IBSA Europskom prvenstvu u judu za slijepe i slabovidne, koje se održavalo u Genovi, Italija od 23. do 29.07.2019., naš Savez se može pohvaliti da je imao tri svoje predstavnice i to: Luciju Brešković, Jelenu Brešković i Mirelu Bralić. Naša paraolimpijka judašica Lucija Brešković osvojila je brončanu medalju u kategoriji do - 70kg,

Lucija Brešković je u borbi za broncu bila bolja od judašice iz Italije Matilde Laurie.

U jutarnjem dijelu programa Brešković je izgubila u polufinalu od judašice iz Turske koja je i osvojila zlatnu medalju u ovoj kategoriji, Raziyae Ulucam, a srebro je osvojila Olga Zabrodskaya iz Rusije. Ovo je treća medalja za Luciju Breškvić na EP, nakon srebra 2017. i bronce iz 2015. godine.

Jelena Brešković u svom debiju na Europskom prvenstvu osvojila je 5. mjesto u kategorijo do - 57 kg. Ona je izgubila polufinale od Z.Celik, iz Turske, kao i u borbi za brončanu medalju od Lohatska Liudmyla iz Ukrajine. Za ulazak u polufinale Jelena Brešković je bila bolja od judašice iz Bjelorusije.

Mirela Bralić u kategoriji do - 63 kg svoj debitantski nastup na Europskom prvenstvu otvorila je porazom u 1. kolu od Ruskinje Pozdnyheva Olge, Bralić je imala u repasažu mogućnost borbe za medalju no od nje je bila bolja Španjolka Arce Payno. Mirela Bralić zauzela je 7.mjesto.

Čestitke sportašima i stručnom timu na ostvarenim uspjesima!

Galerija

  • Lucija Brešković brončana na IBSA Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne
  • Lucija Brešković brončana na IBSA Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne