Pretraži Veličina teksta:A+|A- Webmail

Športski savez invalida grada Splita

Športski savez invalida grada Splita
Odeska 6, 21000 Split

Vijesti

19. veljače 2018. Plivanje

Uspješan nastup plivača Cipla na Otvorenom prvenstvu Hrvatske održanom u Splitu

Već sedmu godinu zaredom 50 metarski bazan na Poljudu bio je domaćin najboljim plivačima s invaliditetom Hrvatske na “Croatia Open 2018.“

Na prvenstvu održanom 17. i 18. veljače nastupilo je 105 natjecatelja iz 12 hrvatskih klubova, kao i natjecatelji iz šest inozemnih klubova koji su došli iz Austrije, BiH, Italije, Slovenije i Srbije.

U sklopu otvaranja okupljenima se obratio predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora gosp.Ratko Kovačić, zamjenica gradonačelnika gđa. Jelena Hrgović te predsjednica Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom gđa.Ana Sršen. Od strane nacionalnog plivačkog saveza za osobe s invaliditetom dodijeljena su prigodna priznanja za najuspješnije plivače u 2017. te su tom prigodom  članovi plivačkog kluba Cipal Split plivač Ante Rađa i izbornik reprezentacije Slobodan Glavčić dobili priznanja za osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu održanom u Mexico City u prosincu 2017. godine.

Na prvenstvu boje splitskog plivačkog kluba Cipal branilo je 19 plivača, od toga 6 plivačica i 13 plivača što u juniorski, što u seniorskim kategorijama. Kvalitetan rad stručnog tima i plivača nagrađen je osvajajući 18 medalja na prvenstvu, od toga 9 zlatnih, 3 srebrne i 6 brončanih. Sa najboljim rezultatima istaknuo se splitski dvojac reprezentativaca Ante Rađa i Dino Sinovčić. Osvajanjem 18 medalja na prvenstvu plivački klub Cipla smjestio se među najuspješnijim klubovima u Hrvatskoj u plivanju osoba s invaliditetom.

Čestitke sportašima i djelatnicima kluba na ostvarenim rezultatima!

Galerija

  • Uspješan nastup plivača Cipla na Otvorenom prvenstvu Hrvatske održanom u Splitu
  • Uspješan nastup plivača Cipla na Otvorenom prvenstvu Hrvatske održanom u Splitu
  • Uspješan nastup plivača Cipla na Otvorenom prvenstvu Hrvatske održanom u Splitu