Pretraži Veličina teksta:A+|A- Webmail

Športski savez invalida grada Splita

Športski savez invalida grada Splita
Odeska 6, 21000 Split

Para-Taekwondo

24. listopada 2017. Para-Taekwondo

Press konferencija Ivana u prostorijama Saveza

Danas je Ivan Mikulić kao novi viceprvak svijeta u para taekwondou održao press konferenciju u prostorijama Saveza. Uz Ivana na konferenciji su sudjelovali Ivanov trener i izbornik hrvatske para teakwondo reprezentacije Mladen Tomić i kondicijski trener Marko Talenta  koji su prisustvovali Ivanovom uspjehu u Londonu.

Teme druženja s predstavnicima medijima bile su netom završeno Svjetsko prvenstvo u para taekwondou u Londonu i osvajanje srebrne medalje, te projekt Para Olimpijskih igara Tokio 2020.

 O nastupu na SP-u u Londonu i osvajanju srebrnog odličja Ivan Mikulić je kazao:

Zadovoljan sam nastupom, četiri odlične borbe su odrađene i nije bilo nikakvih problema. Treba priznati da je u finalu ruski reprezentativac Aliskhab Ramazanov bio bolji i zasluženo pobijedio. Nisam nezadovoljan rezultatom, ovo je osmo uzastopno finale na velikim natjecanjima, europskim i svjetskim prvenstvima, te Svjetskim igrama, imamo odličan kontinuitet koji me drži u samom vrhu. To je jedan od ciljeva, nastaviti s vrhunskim rezultatima, ostati u vrhu i izravno izboriti plasman na Para Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine

Iako u Londonu nije obranio svjetsku titulu iz Turske zadovoljni učinjenim su i u stožeru izbornik Mladen Tomić, te trener Marko Telenta.

Od kada je para taekwondo uvršten u olimpijski program događaju se promjene, veći je broj natjecatelja, podigla se kvaliteta i ovo srebro ima posebnu težinu. Već se sada u Londonu osjetila ta razlika koja će i nas potaknuti na jači angažman, bolji rad i pripreme – istakao je izbornik Mladen Tomić.

S obzirom da je ovo osmo finale u nizu, ima li prostora za još veći napredak ?

Apsolutno ima, u svim segmentima, od bolje fizičke spreme, taktičkih i tehničkih poboljšanja. Na svemu ćemo još dodatno raditi. Vidjeli smo da konkurencija napreduje, a sebi smo zadali neke ciljeve koje planiramo i ostvariti, bez obzira na sve izazove koje slijede.

Glavni cilj je Tokio 2020. ?

To nam je glavni cilj, četiri najbolja na svjetskoj listi izravno će izboriti plasman na Para olimpijske igre u Tokiju. Mi želimo biti među ta četiri i izbjeći nepotreban stres kvalifikacija. Sada smo opet na vrhu, plan je da u sljedećoj 2018. godini na svih pet velikih turnira budemo na postolju, sakupimo veliki broj bodova, da toliko odmaknemo konkurenciji kako bi bili sigurni da smo u odabranom kvartetu koji ide izravno u Tokio. Ukoliko to ostvarimo puno lakše ćemo se moći pripremati za glavni cilj, a to je medalja 2020. godine. Program smo potpuno razradili, imamo potporu HPO-a i vjerujemo u uspjeh – istakao je izbornik Tomić.

Do kraja ove godine Ivana Mikulića čekaju još dva velika natjecanja, početkom prosinca Svjetske igre u Portugalu i samo četiri dana nakon Europsko prvenstvo u Bugarskoj.

Cilj je biti na postolju, neće biti lako jer ćemo odraditi sve u jednom „paketu“ iz Portugala ćemo najvjerojatnije izravno u Bugarsku i bit će dosta naporno. No i to je dio programa koji smo sebi ucrtali i koji želimo ostvariti. Želimo se nametnuti kao lideri, steći reputaciju koju s ovim rezultatima zaslužujemo i sebi otvoriti što lakši put, prema Tokiju, ali i godinama nakon toga za neke druge momke koji će nastupati na velikim natjecanjima – naglasio je Ivan Mikulić.

Na tiskovnoj konferenciji bili su nazočni Igor Maretić iz službe za sport Grada Splita i predsjednik Športskog saveza invalida grada Splita Mijo Bakić koji su uz prigodne čestitke Mikuliću i stožeru istakli i želju za potporom i praćenjem programa u okviru mogućnosti kako bi Grad Split dobio još jednog vrhunskog sportaša na najvećoj sportskoj priredbi.

Galerija

  • Press konferencija Ivana u prostorijama Saveza
  • Press konferencija Ivana u prostorijama Saveza
  • Press konferencija Ivana u prostorijama Saveza