Pretraži Veličina teksta:A+|A- Webmail

Športski savez invalida grada Splita

Športski savez invalida grada Splita
Odeska 6, 21000 Split

EU projekti

eu1

Naziv projekta: Paraolimpijska škola za mlade osobe s invaliditetom

Naziv poziva: Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport

Korisnik: Športski savez invalida grada Splita, Odeska 6, 21000 Split, 021/361-061, info@ssist.hr, www.ssist.hr

Partneri: Grad Split, Javna ustanova športski objekti – Split

Kratki opis projekta: Paraolimpijska škola za mlade osobe s invaliditetom prepoznaje potrebu ranog uključivanja osoba s invaliditetom u šport s ciljem socijalne uključenosti. Projekt se oslanja na provedbu športskih aktivnosti i edukacijskih radionica u športskim centrima partnera s ciljem stvaranja pristupačnosti korištenja športskih sadržaja osobama s invaliditetom. U sebi projekt ima ugrađene mehanizme osiguranja održivosti, kroz stvaranja pristupačnosti športskog sadržaja osobama s invaliditetom, osiguravanja športske opreme, do informiranja cjelokupnog stanovništva o mogućnostima bavljenja sportom za osobe s invaliditetom na razini grada Splita i okolice.

Cilj projekta: Uključivanje djece s teškoćama u razvoju te osoba s invaliditetom u šport na razini grada Splita i okolice.

Očekivani rezultati projekta: S ciljem uključivanja i proširenja športskih aktivnosti za djecu s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom provodit će se športske aktivnosti unutar 5 športova i to športovi: atletika, boćanje, plivanje, stolni tenis i para-taekwondo. Za sve športove će se nabaviti adekvatna i specifična športska oprema. Zbog nepristupačnosti športskog sadržaja djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom napraviti će se infrastrukturni zahvat ugradnje lifta unutar športskog centra Gripe te izgradnja pristupne staze na športskom centru Park mladeži. Ukupni broj ciljane skupine projekta je 100 djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Ukupna vrijednost projekta: 1.489.805,20 kuna. Iznos koje je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda iznosi 1.266.334,42 kuna.

Razdoblje provedbe projekta: od 29.ožujka 2019. godine do 29.ožujka 2021. godine.

Kontakt osoba za više informacija: Hrvoje Kujundžić, info@ssist.hr.

Izradu podstranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Više informacija o fondovima EU pronađite na stranicama: https://strukturnifondovi.hr/ i http://www.esf.hr/.

eu2

Sadržaj podstranice isključiva je odgovornost Športskog saveza invalida grada Splita.